top of page

Trainingen op maat

Boek als groepje vrienden/vriendinnen, kennissen, organisatie of bedrijf een op maat gemaakte training van Rustmakers.

Ilse komt graag naar je toe.

Voor vrienden/vriendinnen

Wil je met een groepje vrienden, vriendinnen of kennissen een 8-weken mindfulnesstraining volgen?

Dan komt Rustmakers naar jou toe!

Wat mag je verwachten?

Je volgt een 8-weken mindfulnesstraining in je eigen vertrouwde (thuis)omgeving én met alleen maar vertrouwde gezichten, je vrienden/vriendinnen of kennissen.

In een intakegesprek peil ik naar jullie wensen en noden én stem daar de voorbeelden en oefeningen op af.

Helemaal op maat gemaakt dus!

In een 8-weken mindfulnesstraining help ik jullie om op een eenvoudige en speelse manier meer evenwicht en plezier in het leven te brengen. Weer meer genieten, lachen en positiever in het leven staan. En daarbij vertrek ik vanuit een nuchtere, rationele aanpak waarbij ik graag verwijs naar onderzoeken en literatuur. Niet elke les lang stilzitten op een meditatiekussentje, maar actief aan de slag gaan met mindfulness zodat je het makkelijk in je dagelijks leven kan verweven.

Het wordt weer helder in je hoofd en je kan genieten. Genieten van de kleine, lieve dingen die je overkomen. Samen ontdekken wat zinvol voor jullie is. En het leuke is dat het automatisch ook een impact heeft op anderen in je omgeving.

Naast de oefeningen en technieken uit mindfulness, is er ook aandacht voor het aanleren van positief-psychologische interventies. Hierbij heb je oog voor wat wél goed gaat in je leven en leer je daarop bewust in te zetten om mooie en waardevolle momenten op te merken, te koesteren en er energie uit te halen.

 

Het is trouwens een misverstand dat alleen getrainde yogi's en goeroes dit kunnen, iédereen kan mindfulness in zijn dagelijks leven succesvol toepassen.

 

Wat zijn de voordelen?

 

Geen verplaatsing nodig, want ik kom naar jou.

Je volgt de training in je eigen vertrouwde (thuis)omgeving en je kent de andere deelnemers.

Samen bepalen we de data en het moment van de 8 sessies. 

Aan de hand van het intakegesprek stem ik alle voorbeelden en oefeningen op jullie situatie af. 

Een (nog) hechte(re) band, want samen rust vinden in dat drukke brein zorgt voor verbinding. 

Hoe gaat dat concreet in zijn werk?

  1. Vorm een groepje met minimum zes en maximum 12 vrienden/vriendinnen of kennissen.

  2. Bepaal dan samen de locatie. Dit kan gewoon bij iemand thuis of een gehuurde locatie zijn. De locatie dient rustig en ruim genoeg te zijn om het aantal deelnemers op een matje te laten neerliggen en ook voorzien van stoelen (tafels niet nodig). Mogelijkheid tot het drinken van koffie of thee tijdens de pauze. 

  3. Neem contact op met Rustmakers, samen plannen we een intakegesprek en leggen de data vast. 

  4. Ik maak een mindfulnesstraining op maat en dan gaan we van start! 

Wat is de prijs?

327 euro per deelnemer, met een minimum van zes en een maximum van twaalf deelnemers.

Inbegrepen:

Een gezamenlijk intakegesprek, afgestemde voorbeelden en oefeningen, afgeprint cursusmateriaal voor 8 weken (20 lesuren), een notitieboek, balpen en verschillende uren aan audio’s/meditaties die je levenslang kan gebruiken.

 

Voor organisaties en bedrijven

Introductie tot mindfulness en de dagelijkse gelukjes. 

 

Nu we weer stilaan uit de corona-crisis klauteren, beseffen velen dat hun leven niet is wat ze werkelijk willen, dat het allemaal te druk is, dat de maatschappij eigenlijk te veel van hen vraagt. 

Resultaat is een hoofd boordevol chaos en een leven dat zomaar voorbij flitst. Een leven op automatische piloot, terwijl het eigenlijk vol kleine gelukjes zit. 

Mindfulness zit de laatste jaren duidelijk in de lift en velen zijn er nieuwsgierig naar, maar denken spontaan aan lang stilzitten op een meditatiekussen of aan ruimtes vol wierook. 

 

Ilse van Rustmakers bewijst in de lezing ‘een introductie tot mindfulness en de dagelijkse gelukjes’ dat het ook anders kan. In deze laagdrempelige lezing betrekt ze de deelnemers actief met eenvoudige oefeningen die inzichten en tips opleveren om mindfulness in het dagelijks leven te verweven en zo weer gelukkiger door het leven te gaan. 

Het leuke is dat het in het dagelijks leven geen extra tijd vraagt en het automatisch ook een effect heeft op onze omgeving. 

De inzichten worden gestaafd aan de hand van onderzoeken uit mindfulness en positieve psychologie. Ilse verwijst in de lezing ook graag naar de meest recente literatuur zodat de deelnemers niet alleen met inzichten en tips naar huis gaan, maar ook met een boeiende leeslijst. 

 

Volgende topics komen in de lezing aan bod: 

Inzicht krijgen in de automatische piloot en andere obstakels waardoor we niet meer genieten.

Inzicht krijgen in de verschillende tijdslenzen waarmee we naar de wereld kijken.

Inzicht krijgen in het zoeken naar een startpunt voor mindfulness. 

Leren hoe je je geluk kan beïnvloeden en weer oog hebben voor de dagelijkse gelukjes. 

Inzicht krijgen in de impact van deze acties doorheen je dag.

Lezing: 90 à 120 minuten. 

Mindfulness op het Werk

 

Hebben je medewerkers nood aan meer rust in het hoofd? Aan handvaten om mindfulness op de werkvloer te implementeren? 

Ook voor Mindfulness op het Werk komt Rustmakers graag naar je toe.

 

Samen bepalen we waar de noden van de medewerkers liggen en op basis daarvan werkt Rustmakers een op maat gemaakte mindfulnesstraining uit. 

Bijvoorbeeld: introductie tot mindfulness, mindfulness op het werk toepassen, concentratietraining met meditatie, ademhalingstechnieken leren toepassen,….

bottom of page