top of page
Mindfulness training Herent (VOLZET)
Mindfulness training Herent (VOLZET)

zo 05 feb

|

GC De Wildeman

Mindfulness training Herent (VOLZET)

Een 8-weken training voor meer rust in je hoofd

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Startdatum

05 feb 2023, 09:30 – 02 apr 2023, 12:00

GC De Wildeman, Schoolstraat 15, 3020 Herent, België

Wat mag je verwachten?

Een 8-weken mindfulness groepstraining (MBSR) waarbij ik je help om op een eenvoudige en speelse manier meer evenwicht en plezier in je leven te brengen. Weer meer genieten, lachen en positiever in het leven staan. En daarbij vertrek ik vanuit een nuchtere, rationele aanpak waarbij ik graag verwijs naar onderzoeken en literatuur. Niet elke les lang stilzitten op een meditatiekussentje, maar actief aan de slag gaan met mindfulness zodat je het makkelijk in je dagelijks leven kan verweven.

Wat levert het jou op?

Ik leer je mindfulness doorheen je dag te verweven, zodat het geen extra tijd van je vraagt. Het wordt weer helder in je hoofd en je kan genieten. Genieten van de kleine, lieve dingen die je overkomen. Samen ontdekken we wat voor jou zinvol is. En het leuke is dat het automatisch ook een impact heeft op anderen in je omgeving.

Naast de oefeningen en technieken uit mindfulness, is er ook aandacht voor het aanleren van positief-psychologische interventies. Hierbij heb je oog voor wat wél goed gaat in je leven en leer je daarop bewust in te zetten om mooie en waardevolle momenten op te merken, te koesteren en er energie uit te halen.

In de 8-weken mindfulness training leer ik je:

 • je automatische piloot kennen en deze strategisch in te zetten
 • je lichaam kennen en wat het jou kan vertellen
 • je innerlijke criticus in kaart te brengen, de baas te houden en positief om te buigen
 • je bewust worden van je communicatiestijl en lichaamstaal en de impact daarmee op anderen
 • een zelfzorgplan opstellen om mindfulness in je leven te integreren zodat je ook na de training positiever in het leven blijft staan.

Het is trouwens een misverstand dat alleen getrainde yogi's en goeroes dit kunnen, iédereen kan mindfulness in zijn dagelijks leven succesvol toepassen.

De 8-weken training is een groepstraining met maximaal 12 deelnemers. De groep hou ik bewust klein zodat er voldoende tijd en ruimte is om te oefenen en te voelen wat voor jou werkt en wat niet werkt.

Starten doen we op zondag 5 februari van 9.30 tot 12 u. in GC De Wildeman te Herent, de laatste les is voorzien op zondag 2 april. We komen dus wekelijks gezellig samen (behalve op zondag 26 februari, dan is er geen les).

Is het iets voor jou?

Als je wel eens ervaart dat je met de fiets of wagen aankomt, maar je de rit niet herinnert. Als je je maaltijd soms eet zonder werkelijk te proeven. Als je voor de zoveelste keer 's ochtends je sleutels zoekt. Als het makkelijker voor je is om het negatieve te zien dan het positieve. Als je merkt dat je hoofd vol zit, dat je veel piekert en soms heel kritisch voor jezelf kan zijn. En als je daar allemaal graag verandering in wilt brengen, maar je niet weet hoe eraan te beginnen?

Dan is een 8-weken mindfulness training iets voor jou.

Wat is er in de prijs van 297 euro inbegrepen? 

 • Een persoonlijk intakegesprek (45') zodat ik kan horen wat jouw noden en verwachtingen zijn. De voorbeelden in de cursus worden hierop afgestemd zodat het op jouw maat is.
 • Een door Rustmakers geschreven en afgeprinte cursus voor 8 weken (20 lesuren).
 • Een leuk notitieboek.
 • Verschillende uren aan audio’s met mijn stem, die je levenslang kan gebruiken.
 • Een link naar filmpjes over mindfulness en positieve psychologie.
 • Een sfeervolle locatie met thee en koekjes tijdens de pauze.

En wist je dit al?

 • Rustmakers hanteert de niet-tevreden-geld-terug garantie. Ben je na 2 weken niet tevreden dan krijg je het bedrag voor 75% terug betaald.
 • Rustmakers biedt jou bij inschrijving een gratis intakegesprek, maar ook als je niet zeker bent of de training iets voor jou is. Wil je dat graag? Stuur me een mail via ilse@rustmakers.be 

Deel dit evenement

bottom of page